سلام سلااااااام!
خوبین؟چطورین؟
امروز با چندتا عکس اومدم و............ یه داستان جالب!
لطفا برای هردوتاشون نظر بدید!....خب؟....مرسی!!!
نمیدونم چرا بازدید این وب زیاده اما تعداد نظرا........کم؟.............نخیر!.....افتضاحه!!!!!!
خب بگذریم!
دیروز اولین جلسه ی کلاس زبانم بود.اکثر زبان آموزایی که تو کلاس ما هستن.....دانشجو و حتی کارمندن!!!
یا من زیادی کوچیکم یا اونا یه خورده.......بزرگن!!!
خلاصه اینکه استادمون میاد تو.....کلی برای خودش خارجکی حرف میزنه.........ما هم میشنویم و فیض میبریم!فقط....یه مشکل کوچولو اینجا هست!هیچکی چیز زیادی نمیفهمه!استاده باید صدبار یه کلمه رو تکرا کنه ....و......از همه مثه کلاس اولیا بپرسه تا بلکه بره تو مغزمون!
البته!من که اونجوری نیستم که!میفهمم چی میگه!خوب میفهمم(ولی نه در حد کمال!!!)در کل من فسقلی بچه زرنگشونم!!
مثه اینکه خیلی از خودم تعریفیدم!!به بزرگی خودتون ببخشید!!!.
شدم با چت اسیر و مبتلایش / شبا پیغام می دادم از برایش
به من می گفت هیجده ساله هستم / تو اسمت را بگو، من هاله هستم
دوستان وهمراهان همیشگی سلام.اول ازهمه امیدوارم که نماز وروزه هاتون دراین 28 روزمورد قبول درگاه حق تعالی قرارگرفته باشه.
.بعدش باید بگم که به دلیل شروع سال تحصیلی جدید ازاین به بعد دیر به دیر خدمت میرسم.امیدوارم دوستان منو ببخشن.چون نمیتونم به طور مداوم بهشون سربزنم.راستی،ازتون خواهش میکنم نظرتون رو راجع به قالب جدیدم هم بدید.چون من چندتا قالب موردنظرم بود ولی نمیدونستم کدوم رو انتخاب کنم.لطفا دراین رابطه بهم کمک کنید.همین.دیگه مزاحمتون نمیشم.امیدوارم ازآپ جدیدم هم خوشتون بیاد.نظرات خودتون روبرای بهبود این وب مطرح کنید.منتظر نظرات ارزشمندتون هستم.متشکرم.
میتوانید از طریق 3 رنگ، سرنخ های شگفت انگیزی بدست آورید.آیا تا بحال
میدانستید که رنگهای سبز و بنفش و نارنجی (( رنگ های فرعی)) میتوانند نشان دهنده آرزوها و نیازهای شما در روابط عاطفی باشند؟ اگر یکی از این رنگ ها را انتخاب کنید می توانید از روی آن تشخیص دهید که شخصیت شما جذب چه تیپ مردهایی می شود، که البته شامل مرد ایده آل شما نیز می شود! اگر می خواهید از اسرار رنگها سر در بیاورید، و بفهمید که تاثیر و معنای آنها در زندگی شما چیست این تست کوتاه را انجام دهید مرحله 1: رنگ مورد علاقه خود را انتخاب کنید.
به رنگ های زیر نگاه کنید، و هر یک را که بیشتر از سایرین دوست می دارید انتخاب کنید: -البته لازم نیست رنگی را انتخاب کنید که در لباس پوشیدن و آرایش خود به کار می برید
سبز/ بنفش/ نارنجیمرحله 2: نتیجه
حال که رنگ مورد علاقه خود را انتخاب کردید، نگاهی به تفسیر آن بیندازید تا با شیوه های عشق ورزی خود آگاه شوید، و بدانید که خصوصیات اخلاقی مرد ایده آلتان چگونه استاگر رنگ منتخب شما سبز باشد
زمانی که برای اولین بار با مردی ملاقات می کنید رفتار شما باعث می شود که او از همان آغاز سفره دلش را برای شما باز کنید و در مورد زندگیش با شما صحبت کند. شما راحتی و آرامش را به فرد مقابل منتقل می کنید و او احساس می کند که تحت حمایت کامل و همه جانبه شما قرار گرفته استشما از همان آغاز به راحتی می توانید تشخیص دهید که فرد مقابل چه نیازهایی دارد. شما به غرایز خود اعتماد می کنید و به نداهای درونیتان گوش می سپارید و از همین طریق متوجه می شوید که او در رابطه چه چیزی را طلب می کند
نکته قابل توجهی که در شما وجود دارد توانایی کسب اطلاع از طرف مقابل است. شما از این طریق حس کنجکاوی خود را تطمیع می کنید
در نهایت شما با کسی ازدواج می کنید که بتواند آسایش و امنیت را برای شما به ارمغان آورد. شما صاحب خانه ای پر از بچه می شوید، از نظر مادی بی نیاز هستید، برای همسر خود ارزش قائل می شوید و او نیز به شما احترام می گذارد. مرد ایده آل شما باید دارای یک شخصیت ثابت باشد"سبزی ها" با مردهای با ثبات و قاطع ازدواج می کنند
اخطار: شما همواره با روی باز با دنیای اطراف خود ارتباط برقرار می کنید و انسان پاک و معصومی هستید. داشتن این خصوصیات اندکی کار شما را در پیدا کردن مرد ایده آلتان دشوار می کند. بیشتر افراد نمی توانند شخصیت واقعی شما را به درستی بشناسند به همین دلیل زمانی که با خود واقعی شما مواجه می شوند ممکن است شکه شده و نا امید گردند، زیرا ممکن است که شما با معیارهای ذهنی آنها مطابقت نداشته باشید
شما وفادار و وظیفه شناس هستید و ارتباط عاطفی برای شما یک امر جدی تلقی می شود
اخطار: بهتر است اگر فرد مناسب پیدا شد اندکی به او فرصت دهید و شروع نکنید به حدس زدن خصوصیات اخلاقی او. بهتر است وی را بر اساس رفتارش ارزیابی کنید نه اینکه او را با مرد ایده آل ذهنی خود مقایسه کنید
به راحتی فریفته ظاهر افراد می شوید اما جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد چراکه ازدواج شما همیشه از روی عقل و منطق می باشد
شما جذب مردهای با هوش می شوید و هنگامیکه به او بله گفتید، بله شما به معنای تا ابد و همیشه و در رنج و شادی است. شما با مردی ارتباط برقرار می کنید که بتوانید از او چیزی بیاموزید. "نارنجی ها" با مردهای با هوش ازدواج می کنند
اخطار: شما فردی هستید که سعی می کنید نقاط ضعف و منافذ حساس و نفوذ پذیر خود را پنهان کنید، تنها چیزی که فرد مقابل می تواند در شما ببیند استحکامات زیرکانه است. او احتمالا در مورد شخصیت اصلی شما دچار اشتباه می شود. سعی کنید در طول زمان وی را با کاراکتر واقعی تان آشنا کنید.
جایگاه و اعتبار رای اکثریت در دیدگاه اسلامی
محمد صالحی – 17/5/88
مقدمه :
یکی از مغلطه هایی که از دیر باز در جامعه اسلامی مستمسک دست بعض " متدینین متحجر" و یا " دینداران دین دان دنیا مدار" گردیده است ، جایگاه " اعتبار رای اکثریت در دیدگاه قرآن و شارع مقدس " می باشد . در این میان گروه دوم با توسل به آیات " اکثرهم لایعلمون " و " اکثرهم لایعقلون " ، از یک طرف " نظریه صغیر و مهجور بودن مردم " را بشدت در بین عوام و یا توده متدین تبلیغ کرده ، و از طرف دیگر قائل به " لزوم هدایت از بالا توسط اشخاصی خاص و متعین " بوده و بصورت افراطی بدنبال حذف جایگاه اصلی مردم در حق تصمیم گیری در سرنوشت خود و یا امور عمومی جامعه هستند .
آنچه که از شان نزول آیات فوق فهمیده می شود ، اینست که : قرآن سعی در تقسیم بندی جامعه بر اساس مسائلی که مربوط به حقوق اجتماعی آنهاست نداشته ، بلکه اشاره آن آیات به مواردیست که در حوزه " مسائل غیبی و ماورائی و یا اخلاقیات " بوده و عمده مردم یا " علم به آنها " نداشته و یا " عقل خود را در درک آنها " بکار نمی گیرند .
ذیلا به اختصار موارد مربوطه در قرآن کریم را به بررسی می نشینیم : *
1- تعبیر " اکثرالناس لایعلمون "
قبلا باید به این مطلب توجه کنیم که آیا جمله " اکثر الناس لا یعلمون " ، که می گوید : " بیشتر مردم نمی دانند " ، اطلاق دارد و شامل محسوسات و بدیهیات نیز می شود ؟ آیا می توان گفت : این آیه دلالت می کند که بیشتر مردم نمی دانند آتش داغ است و یا ظلم قبیح است و یا برای هر امتی زمامدار لازم است و یا حکومت تحمیلی مردود است ! آیا این آیه می خواهد بگوید : اکثر مردم این محسوسات و بدیهیات را نمی دانند ؟! البته که چنبن نیست .
برای روشن شدن هدف آیه و نظائر آن به چند نمونه اشاره می شود :
1-1- درباره مردمی که می پرسیدند : " قیامت چه وقت است ؟ " فرمود : " قل انما علمها عند الله و لکن اکثرالناس لایعلمون " 1 ؛ " بگو علم به وقت قیامت فقط نزد خداست ولی بیشتر مردم نمی دانند " .
مقصود آیه : اکثر مردم نمی دانند این مطلب غیبی را جز خدا کسی تمی داند و از اینرو از رسول خدا می پرسند : قیامت چه وقت است ؟ چون خیال می کنند او می داند .
1-2- درباره حضرت یوسف که از زندان و اسارت به قدرت و عزت رسید ؛ می فرماید : " و کذالک مکنا لیوسف فی الارض ... والله غالب علی امره و لکن اکثرالناس لایعلمون " 2 ؛ " و اینچنین به یوسف در زمین مکنت و عزت دادیم .... و خدا بر کار خود غالب است ولی بیشتر مردم نمی دانند .
مقصود آیه : اکثر مردم نمی دانند دست تقدیر الهی و نیروی مرموز خدایی کارساز است و خدا برکار خود غالب است .
1-3- درباره اینکه کم و زیاد شدن رزق انسان به تقدیر خداوند است و اکثریت مردم نمی دانند ؛ " قل ان ربی یبسط الرزق لمن یشائ و یقدر و لکن اکثرالناس لایعلمون " 3 ؛ " بگو بی تردید پروردگار من رزق هرکس را بخواهد گسترش می دهد و یا تنگ می گیرد ولی بیشتر مردم نمی دانند . "
مقصود آیه : در این مسئله دقیقی که به قضا و قدر خدا مربوط است بیشتر مردم نمی دانند که کم و زیاد شدن رزق بدست خداست .
نتیجه : قدر مشترک بین مدلول سه آیه مذکور اینست که هر سه از مسائل دقیق ماورائ طبیعی و غیبی است زیرا " وقت قیامت " و " به عزت رساندن انسان اسیر و زندانی " و " تقدیر رزق بندگان " هر سه از مسائل ماورائ طبیعت است که دانستن رموز آنها از دسترس مردم خارج است ولی بیشتر مردم این مطلب را نمی دانند .
2- تعبیر " اکثرهم لا یعقلون "
ابتدا به بررسی چند نمونه از آیات قرآن پرداخته و سپس به نتیجه گیری خواهیم پرداخت :
2-1- درباره کافرانی که به خدا افترا می زدند و احکامی را که برای حیوانهای " بحیره " و " سائبه " و " وصیله " و " حام " از خود ساخته بودند به خدا نسبت می دادند ؛ می فرماید : " ... الذین کفروا یفترون علی الله الکذب و اکثرهم لایعقلون " 4 ؛ " آنانکه کافر شدند به خدا افترا می زنند ( و احکام خود ساخته را به او نسبت می دهند ) و بیشتر آنان عقل خود را بکار نمی بندند و تدبر نمی کنند .
2-2- درباره مسلمانان بی ادبی که از پشت حجره های رسول خدا ( ص ) آنحضرت را با ندای بلند صدا میز دند ؛ فرمده است : " ان الذین ینادونک من ورائ الحجرات اکثرهم لایعقلون " 5 ؛ " ای رسول گرامی آنانکه از پشت حجره ها ترا با ندای بلند صدا می زنند اکثرشان عقل خود را بکار نمی بندند .
2-3- درباره مردمی که پیامبر خدا را مسخره می کردند و هوای نفس خود را خدای خود قرار داده بودن ؛ فرموده است : " ارایت من اتخذ الهه هواه افانت تکون علیه وکیلا ؟ ام تحسب ان اکثرهم یسمعون او یعقلون ؟ ان هم الا کالانعام بل هم اضل سبیلا " 6 ؛ " آیا کسی که هوای خود را خدای خود گرفته است تو ای پیغمبر می توانی او را اجبارا هدایت کنی ؟ آیا تو گمان می کنی که بیشتر اینان گوش شنوا دارند یا عقل خود را بکار می اندازند ؟ نه چنین است ، اینان جز بمانند گاو و گوسفند و شتر نیستند بلکه گمراه ترند ." ضمنا پوشیده نیست که عبارت : " ام تحسب ان اکثرهم یسمعون او یعقلون ؟ " در آیه یاد شده در معنای " اکثرهم لایعقلون " است .
نتیجه : قدر مشترک بین این سه آیه اینست که در هر سه آیه افرادی که کارهای ضد اخلاق و فضیلت انجام داده اند مورد نکوهش واقع شده اند ... و معلوم است کسانی که کارهای زشت و ضد فضیلت می کنند عقل خود را بکار نمی اندازند .
3- نتیجه نهایی :
از آنچه گذشت روشن شد که :
3-1- عبارت " اکثر الناس لایعلمون " در قرآن مربوط به مسائل غیبی و ماورائ طبیعی و عبارت " اکثرهم لایعقلون " مربوط به کارهای ضد فضیلت است و هیچکدام مربوط به رای اکثریت در مسائل اجتماعی نیست .
3-2- اینگونه آیات شامل مسائل اجتماعی که حل آنها بعهده خود مردم است نمی شود .
4- تذکاریه :
4-1- معتبر دانستن رای اکثریت در مسائل اجتماعی ( مانند انتخاب رئیس حکومت ) ، غیر تقلید از اکثریت در مسائل فکری و علمی و اعتقادی است که قرآن از آن نکوهش کرده است .
4-2- منطقه اعتبار رای اکثریت ، منطقه حقوق و مسئولیتهای اجتماعی است نه منطقه علوم و اعتقادات و اخلاق .
4-3 – اعتبار دادن به رای اکثریت اطاعت و تقلید از اکثریت نیست بلکه عمل کردن به یک قرارداد عقلایی و اجتماعی است که عقلا برای رفع تزاحم حقوق ( و تعیین زمامدار ) آنرا انتخاب کرده اند و این پیروی از عقل است نه پیروی کورکورانه از اکثریت .
پاورقی ها :
1- اعراف – آیه 187
2- یوسف – آیه 21
3- سبا – آیه 36
4- مائده – آیه 103
5- حجرات – آیه 4
6- فرقان – آیات 43 و 44
حرمت انسان از دیدگاه حضرت ربوبی – تلنگری بر بزرگان و حاکمان
محمد صالحی – 28/5/88
وقتی خداوند انسان را خلق می کرد ، برای هدفی جز خود خلق نکرد 1 و خود نیز حمایت و هدایت و سرپرستی اش را بعهده گرفت 2 .
یک لحظه او را رها نکرد و هرگز بخاطر غفلتها و کج رفتنهایش ، با او قهر ننمود 3. و حتی به پیامبرمکرمش ص نیز حق سیطره بر آنها را نداد 4 . در برخورد با بیدادگری که حتی یکنفر از اعضای خانواده حق تعالی را بکشد، چنان غضب کرده و عتاب می کند که گوئی تمامی بشریت و کل خانواده او را قتل عام کرده است . 5
و آنگاه که بنده اش ( از هر دین ومسلک و ملت ) مورد تعدی قرار می گیرد و حکومت نتواند ( و یا نخواهد ) از این ظلم جلوگیری نماید ، دیگران را سزاوار مرگی می کند که نباشند و این خفت و خواری نبینند 6 .
در یک قدم جلو تر ، وقتی این انسان خود را تسلیم او می کند ، چنان حرمتی برایش قائل می شود که با هیچ چیزی در دایره هستی قابل مقایسه نمی شود7 .
و آنگاه که بنده اش را در سلک مومنین می یابد ، شکستن حرمت او را در عداد شکستن حرمت خود می داند .8
از آنجا که انسانها ، چاره ای جز تشکیل حکومت و سپردن اختیارات عمومی جامعه به حاکمانی منتخب خود ندارند ، لذا خداوند ، به کرات و بهانه های مختلف هشدارهای لازم نسبت به رافت و مهربانی و مساوات با بندگان خود ، از طرف حاکمان داده است . 9 و 10
در این مسیر ، یک معیار برای خود ارزیابی حاکمان و مردمان و اینکه آیا چقدر در پیشگاه ربوبی ارزش دارند اعلام کرده و آن اینکه " ببینید دیگران و زیردستان چگونه شما را ارزیابی کرده و نمره می دهند .11
در باورهای دینی که خداوند به بندگان خود عرضه کرده است ، رسول حق ص آنقدر بر نامهربانی بر بندگان خدا می نالد که هشدار می دهد " من بیش از هرچیز بر امت خود از حاکمان و پیشوایانی که در فریب و گمراهی مردم می کوشند ، بیم دارم 12 ." و فریاد بر می آورد که " آن کس که بر بینوایی که به جز خدا پناهی ندارد ستم می کند خشم خدا نسبت به او بسیار سخت است ."13
و وقتی که هر کس ( و بخصوص حاکمان ) ، خود را از معرض دید الهی دور می بینند ، به یکباره شلاق هشدار می کوبد که " مطمئن باشید که ، خدا یی که اختیار همگان را داراست و قضاوت نهایی بر عهده اوست ، نیازی به گواهی و شهادت احدی نداشته ، که خود شاهد بر همه چیز و هر لحظه اعمال بندگان است " 14 . و حتی " آنها که از جایگاه پیامبران سخن گفته و در پایگاه ستمگران جلوس کرده اند را مورد نفرت و بغض قرار داده است " 15 .
ا و در قضاوت خود در رستاخیز ، چنان از کشته شدن بندگانی که برای اهدافی والا خلق کرده بود 16، در غضب است ، که اول هر چیز پرونده آن خونها را به دادرسی می نشیند 17 . و ستم ظالمی که این خون به ذمه اوست را به هیچ نمی بخشد . 18
پس خدایا ، از تکبر و خودباوری مستکبرانه 19 ، چنان حفظمان کن که مباد ، بعد از سالیان سال که عمری در زهد و عبادت و اطاعت بسر برده ایم و در نظر مردمان ، بهشتی بوده ایم ، به یکباره ابلیس گونه در چاه ویل شقاوت و خسران 20 در نیفتیم .21 و 22
زیر نویسها :
1- کنت کنزاً مخفیاً فأحببت أن أعرف فخلقت الخلق لکی أعرف - بحارالانوار، ج 84، ص .198
2- الخلق عیال الله – رسول اکرم ( ص) بحار، ج 74، ص .316
3 – آنگاه که به کرات با " یا ایها الانسان " او را خطاب کرده و یا با صفت " رحمانیت " خود همه را زیر چتر خود قرار داده است .
4 – لست علیهم بمسیطر – سوره غاشیه – آیه 22
5 - مَن قَتَلَ نَفْسًا بِغَیْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسَادٍ فِی الأَرْضِ فَکَأَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَمِیعًا – مائده – آیه 32
6 - و لقد بلغنی انّ الرّجل منهم کان یدخل علی المراة المسلمة، و الاخری المعاهدة، فینتزع حجلها و قلبها و قلائدها و رُعثها.... فلو انّ امراً مسلماً مات من بعد هذا اسفا ما کان به ملوما، بل کان به عندی جدیرا. – نهج البلاغه – خطبه 27 . ( به من خبر رسید که مردی از لشگر شام به خانه زن مسلمان و زنی غیر مسلمان که در پناه حکومت اسلام بود وارد شد، و خلخال و دستبند و گردنبند و گوشوارههای آنها را به غارت برد.....، اگر برای این حادثه تلخ، مسلمانی از روی تاسّف بمیرد، ملامت نخواهد شد، و از نظر من سزاوار است . )
7 - ان الله ..... و فضل حرمه المسلم علی الحرم کلها ... – نهج البلاغه – خطبه 166
8 - المؤمن اعظم حرمه من الکعبه؛ امام صادق ع - بحار، ج 68، ص 16
9 – الا و ان لکم عندی الا اوخرلکم حقا عن محله .... و ان تکونوا عندی فی الخلق سوائ – نهج البلاغه – نامه 50
10 – ایما راع استرعی رعیه فلم یحطها بالامانه والنصیحه ضاقت علیه رحمه الله تعالی التی وسعت کل شی - نهج الفصاحه – حدیث 378
11 – اذا احببتم ان تعلموا ما للعبد عند ربه فانظروا ما یتبعه من الثنائ – همان – حدیث 664
12 – ان اخوف ما اخاف علی امتی الائمه المضلون – همان – حدیث 381
13 – اشتد غضب الله علی من ظلم من لا یجد ناصرا غیرالله – همان – حدیث 2110
14 - ... فان الشاهد هوالحاکم – نهج البلاغه – حکمت 324
15 – ابغض العباد الی الله من کان ثوباه خیرا من عمله : ان تکون ثیابه ثیاب الانبیائ و عمله عمل الجبارین – نهج الفصاحه – 2107
16 – وما خلقت الجن و الانس الا لیعبدون – سوره ذاریات - آیه 56
17 – اول ما یقضی بین الناس یوم القیامه فی الدمائ – نهج الفصاحه – 1473
18 – الدواوین ثلاثه : ..... و دیوان لایترک الله منه دشیئا . ... و اما الدیوان الذی لایترک الله منه شیئا فمظالم العباد بینهم القصاص لامحاله – همان – 2106
19 – ابی و استکبر – سوره بقره – آیه 34
20 – خسر الدنیا و خسر الاخره – سوره حج – آیه 11
21 – ان الرجل لیعمل عمل الجنه فیما یبدوالناس و هو من اهل النار ... - همان – 458
22 – ان الرجل لیعمل الزمن الطویل بعمل اهل الجنه ثم یحتم له عمله بعمل اهل النار ... – همان – 459
توضیح : نهج الفصاحه مورد استفاده مربوط به انتشارات خاتم الانبیا – بهار 83 و نهج البلاغه نیزترجمه دشتی می باشد .
جبرةیل به ترکه می گه یک ارزو بکن می گه می خوام خدا راببینم جبرییل میگه خدا را که نمیشه دید میگه میخوام آدم بشم جبرییل میگه پاشو بریم خدا را بهت نشون بدم
بنام خدا
ای بهانه شعرهای گاه و بیگاهم
ای ترانه ی شبهای بیداری ام
ای نهان ترین نجواهای اشکبارم
اینک این من، این تو
زین بیشترم سوخته خواهی؟
این تو و این دل.